A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

My SPM Result
Friday, March 4, 2016 - Permalink - 5 Comments


Assalamualaikum.
 3/3/2016 .
Semua batch 98 ambik result. I am one of them and this is my result.






Dapat 4A je. Memula tu sedih jugak la. Tapi nak buat macam mana rezeki takat ni je.

Alhamdulillah Yaa bersyukur dapat result macam ni .
Memangla reaksi orang lain be like "Dapat 4A je ??"

But I know , macam mana struggle nya aku dulu. Apa yang aku buat selama dua tahun tu. Aku korbankan masa tidur aku, masa makan, masa tengok tv, masa untuk baca novel.
Semua aku korbankan demi SPM.
Orang lain boleh la cakap. Hmm..

Down jugakla bila fikir pasal ni. Tapi kami THE BETARIANS 98 sama-sama memberi semangat antara satu sama lain. Jadi sama-sama bangkit kembali untuk meneruskan perjuangan ni.

Yes, aku tak malu pun nak share result aku. Sebab ini hasil dari usaha aku. Aku bangga. Even tak lah sehebat orang lain. At least result tu meningkat dari result trial.

Alhamdulillah.

Now, aku macam malas sangat nak ambik tahu apa orang sekeliling nak kata .
Takpe, it is just the begining.. Never givap Nadia Syamimi !

Now tengah pening nak ambik Kos apa.

Aku tak minat acc tapi subject itu lah yang dapat B+. Jadi abang-abang aku memula tu semua suruh aku ambik acc. But hey ! This is my life dear bro.. How can I struggle belajar benda yang I tak minat. Ini soal masa depan I . Boleh ke aku tahan untuk masa bertahun-tahun ni ? Boleh ke ?? Hmm.. Pressure aku kejap. Sampai menangis-nangis.

Then bila dah tenangkan diri jap, I've made my decision. Aku tetap nak teruskan minat aku. Takpe . Kalau tak layak masuk asasi pun takpe. Janji aku boleh go on dengan minat aku.

So, aku pun buatla research . Setakat ni paling menjadi keutamaan aku is diploma mikrobiologi kat uitm. Katanya kalau pointer tinggi boleh sambung doc. Tetap nak jadi doc tak kira tak kira ! Hehehe.

Lepas ni memang kena struggle betul-betul . Sebab this is my choice . Aku tak nak menyesal di kemudian hari.

In shaa Allah everything will be okey. Jangan pernah berhenti berharap kepada Allah. Allah know what is the best for us. Yes, never givap is my choice.

Doakan pilihan Yaa ni betul. Moga Allah bantu dalam membuat sesuatu keputusan.

*Maaf atas pengguna "aku" kat entry ni.
Assalamualaikum.

Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi