A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

Lesen memandu
Thursday, January 14, 2016 - Permalink - 0 Comments
Assalamualaikum.
Malam ni nak cerita pasal perjalanan untuk menyiapkan lesen kereta Yaa.

First haritu masuk bengkel. Bengkel memang setiap hari Jumaat untuk orang yang ambil lesen kereta. Memang bengkel tu kena masuk selama 8 jam. Start pukul 8.30-12.00 rest kejap untuk bagi laluan kepada kaum lelaki untuk pergi solat Jumaat. Lepastu pukul sambung balik pukul 2.30-5.00 . 
Petang tu lepas balik cikgu Ya which I call Kak Ja suruh beli buku latihan.

Tuesday,
ujian undang-undang . Test buta warna. Test computer.
Alhamdulillah dapat 50/50.

After that , ambik gambar untuk buat lesen L.
Lesen L Yaa ritu siap dalam 3/4 hari gak ah. 

Pastu start kpp 02. Belajar kereta . Mula-mula belajar rutin Pemeriksaan Kenderaan. Rutin sebelum Memandu. Pastu start belajar bawak kereta.Yaa memang tiada asas apa-apa. So, I started from zero.

First belajar Z course , pastu belajar Tiga Penjuru  , Jalan S and Parking and yang paling susah part dekat bukit ! 

Banyak kali gak kena bebel ngan Kak Ja sebelum pandai semua tuh. Nak nangis mum !! Huaaa.

Dah pandai tu isi borang nak belajar memandu kat jalan raya pulak. Dapat masuk jalan C. Ya allah punya lah seronok drive kat jalan C sampai Yaa kena tegur sebab bawak melebihi had laju. Hahaha ! Macam nak drift je kat jalan raya . Serius kita dapat rasa keseronokan bila apa yang kita belajar tu kita dah mula mahir.

Now tengah memahirkan diri untuk semua kat atas tu. Bila dah mahir baru dapat masuk jalan B and A. Wish me luck yea ! 
Assalamualaikum.

Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi