A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

Melaka
Tuesday, December 15, 2015 - Permalink - 0 Comments





Assalamualaikum.
Hari sabtu haritu I ngan family ada lah g jalan-jalan melaka.
Saja pergi jalan-jalan time cuti ni haa.


With Umar , Firash and Zakwan at Kluang rumah abang I .
Started our journey at 8 am tak silap.
First gi Muar dulu rumah "Nyai" (Nenek) 
Singgah kejap je sebab haritu mak sedara cakap atuk sakit.  Singgah jumpa dia tanya khabar semua.

Pastu kul 10 bertolak dari rumah nyai ke Melaka.


Zakwan selfie ngan Umar.

singgah Sungai Kepong jap. Abah tunjuk kat kami sungai ni pastu cerita pasal sejarah sungai ni. Alah dalam cita Leftenan Adnan tak silap aku. Yang ada cerita pasal Bukit Kepong tuu. Maafla kalau tersalah info .

Next, bertolak ke Melaka. Pukul 12 sampai sana.


First naik kat Kota A' Famosa . Panjat tangga tinggi betul plus gilir-gilir dukung si Firash tu. Haha. Boleh tahan gak penatnyaa.


Ni pemandangan dari atas bukit.


Ngan Syahmi and Firash

Ngan Zakwan and Umar

                                       

Me . hehe


Berlatar belakangkan Muzium Samudera. Acah2 candid. Haha




My nephew with umar(cousin) and Bro Wan.
Since muzium samudera tu I dah banyak kali masuk. So I tak masuk la. Siblings I plus nephew and Umar je masuk.
Sementara tunggu diorang kat dalam .
Me and my sister in law , Bro Fazli plus mum and Dad masuk kedai depan Muzium tu. Shopping baju and belacan cencaluk and else.

Next, we went to Muzium TLDM

Kat muzium TLDM



Banyak lagi gambar sebenarnya tapi malas nak upload banyak-banyak. Hehe

Next, g kat Menara Taming Sari.
Mum and Dad je naik situ. Orang lain tak naik. Kitorang kasi chance diorang date kat atas sana. Muahaahaha.

Kitorang tunggu kat bawah je . Sister in law gayat , so dia tak naik. Abang2 aku pun taknak naik. So , semua orang taknak naik.

Since ni cuti sekolah , dia bagi discount. RM 15 seorang je ! 
Tak sempat nak ambik gambar kat Menara tu sebabnya ! Hujan ! 
Baru je ingat nak naik beca. Hummmm humm. Lain kali jelah :D

Pukul 6 baru bertolak balik. I olls gi Putrajaya rumah Bro Fairus.

Bro Fazli balik Kluang and hantar Bro Wan kat UTHM.



Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi