A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

Do I wish to be an accounting student ?
Saturday, September 5, 2015 - Permalink - 0 Comments
Assalamuaaikum.

Dekat Petra 2 kami kena ambik 10 subject untuk SPM ni. Aku pelajar Sains Tulen. So I just need another one subject untuk  cukupkan 10 subject. Pastu subjek elektif yang ada time tu ialah Account, Tasawwur, Ekonomi Rumah Tangga and ICTL. As Irah and Suzanne ambik account , aku tanpa fikir panjang terus ambik subject account . Mula2 tu okey la lagi . Time belajar tu alhamdulillah faham. Tapi waktu masuk Petra 2 tu budak account yang lain dah belajar sampai bab 5. Ingat akhir tahun tu nak mintak ngan cikgu nak drop subject tu. Then cikgu account form 4 cakap kena tunggu form 5 baru boleh cakap nak drop.

Aku pun tunggu la sampai form 5. Nak dijadikan cerita time form 5 tu tukar cikgu baru.
Pastu cikgu ni kadang-kadang garang la. Pastu aku takut la nak mintak nak drop. Tapi aku memang tak boleh nak catch up subject ni. Seriously ! Then aku beranikan diri g jumpa cikgu cakap
" Cikgu, boleh tak kalau saya nak drop account ?"
Then she said, sayang la kalau awak drop account. Tak boleh ke kalau awak cuba dulu ?
Bla bla bla . then i said, baiklah cikgu saya akan cuba.

Cuba punya cuba, it's still the same. Saya tak pandai Account ! Ya allah ya ampun . Tak faham betul la. Time belajar seronok. Paham satu-satu. Tapi bila masuk part nak jawab soalan tu punya lah merana. Kalau cikgu and kawan ada boleh la nak tanya , tapi time nak jawab sorang2 otak aku macam krem . tak dapat nak fikir ape dah.

Its one week after trial, and my result is not so good for this subject. I dunno what to do . Terasa macam paksaan belajar . Hahaha. I've tried my best dear teacher, but I still cant understood what the questions want and how to answer the question properly.  What should I do ?
It is trying so hard to get a good result ? But how could I do ? Minat tiada dalam diri. Sangatlah susah sekali.

It is just a piece of my luahan perasaan sebagai pelajar account.
Semoga saya dapat catch up sebelum the real exam nanti.
Really hope this !

Let's study ! Here we go .
Assalamualaikum.

Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi