A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

Sado
Friday, April 17, 2015 - Permalink - 0 Comments

Assalamualaikum.
Sado .
How can people can be a sado human ?
Sometime its depend to how they feel . I mean apa yang mereka telah lalui . Apa ujian dan cabaran yang datang dalam hidup mereka.

Mungkin dulu mereka lemah . Mereka senang digunakan oleh org sekekliling. But jangan terkejut kalau suatu hari nanti dia dah boleh lawan orang yg selalu buli dia.

Mungkin sebelum ini dia lemah dalam cinta. Dia ikut apa2 yang pasangan dia nak. Kau tak hargai dia. Tapi dia tetap sabar dengan kau . Kau curang dengan dia. Even kau anggap dia tak wujud pon dia tak kesah. Dia nak kau jugak. Sebab dia sayang kau . Dia ikhlas dengan kau . Dia setia.. but ! Hati manusia ni tak selamanya kuat weh . Jangan menyesal bila one day dia dah mula tawar hati dengan kau. Once she move on , kau jangan nak harap ah dia nak pandang kau lagi. Kau masa tu dia anggap macam stranger. Tak pernah kenal . Hargailah dia.

Mungkin.. dia telah lama menderita. Macam2 masalah , cabaran dan dugaan yang telah dia lalui. Kita tak pernah tahu apa rasanya. Kita mampu cakap sabar. Sabar. Tapi kita tak rasa.. lama2 dia dah imun dengan semua tu . They turning into a sado person.

Manusia senang berubah. Kita tak boleh nak salahkan dia kenapa dia jadi macam tu. Setiap manusia ada kisah silam and ada sebab kenapa seseorang jadi the new person.

Kalau orang tu perangai dia terok kau jangan nak kutuk dia. Lagi kau kutuk lagi dia rasa nak jadi bad person. Sebaliknya kau ubah lah dia ke arah kebaikan. Perubahan ni kita tak boleh suruh dia berubah secara drastik tau. Kena ubah sikit2. Lama2 elok lah perangai dia.

Sekian sahaja bebelan dari aku untuk pagi ini. Now atas bas. Otw to tuition addmath kat machang. Hee.
Gtg. Assalamualaikum .


Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi