A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

Minggu Sayangi Alam Sekitar
Thursday, April 9, 2015 - Permalink - 0 Comments

Assalamualaikum.

Last week merupakan minggu sayangi alam sekitar di sekolah aku.
Beberapa pertandingan telah diadakan and aku telah mengambil bahagian. Aku join pertandingan kitar semula.
Satu grup kena ada lima org tapi grup aku bantai masuk enam orang. Haha. We all kena kumpul barang2 yang boleh dikitar semula sperti botol plastik, botol detergent, kotak , kertas2 , akhbar and others.  Kumpul2 sebanyak mana yang mampu . Hari rabu lori kitar semula akan datang pastu group mana yang dapat bayaran paling banyak dia menang pertandingan ini.

Maka bermulalah pencarian kami . Seluruh pelusuk sekolah kami ronda untuk mencari bahan yg boleh dikitar semula. Masuk bilik guru tanya cikgu ada tak kertas yang dah taknak diguna . Pastu yang Si Horoh and Ierah hari rabu tu round dkt kawasan dkt2 ngan rumah Horoh pagi2 lgi cari botol plastik. Nak menang punye pasal.

Then dalam pukul sebelas lebih kot semalam lori kitar semula datang . Timbang2 . semua kumpulan .. Kami rasa group kami punye tu dah banyak dah tapi org lain lagi banyak !! Huwaaa..
Maka kami pon berserah lah pada yang esa. "Hahaha lawak lah ayat aku"
Cikgu cakap bayaran akan dpt tahu pada hari khamis.

Pagi tadi . Semua yang join pergi bilik guru untuk ambik bayaran..
And the result is ....!! Jeng jeng jengg..

Kami dapat nombor empat ! Huk alohh . Frust pulak rasanya. Hadiah disediakan sampai tmpat ketiga je ..
Huwaaa cikgu please tambah hadiah. Sesungguhnya saya suka dapat hadiah. hahahaa.

Acctually tak kesah pon pasal hadiah tu. Yang penting we enjoyed  join the activity. Semua tu hanya lah untuk kenangan semata-mata.. Biasalaa kan dah last year as a secondary school student.. Hehehe.

Gtg. Ptg nanti ada class. Nak kena buat homework lagi ! Oh I'm very busy now. Its so tired being Spm candidates.
Assalamualaikum. Sampai berjumpa lagi..


Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi