A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

Kecelaruan Diri
Friday, April 10, 2015 - Permalink - 0 Comments

Assalamualaikum.

Berlakunya kecelaruan identiti ialah bila aku tak tau apa minat dan potensi diri aku. And the most important thing is aku takde keberanian dan tiada keyakinan diri. Takut untuk mencuba dan takut salah. Tu masalah aku yang sebenar-benarnya. I dunno what can I do to face this problem. Sometimes, it push me down sampai hilang semangat aku.. Hummm...

Next,
as a spm candidates, spatutnya dah kenal pasti apa cita2 kita. So that, kita boleh focus subject ape yg kena score kalau nak masuk sesuatu bidang . But my problem is aku tak tahu minat aku cenderung belah mana.. Lagi celaru otak aku bila aku tanye abang2 aku.. saja nak buat research sikit pasal alam pekerjaan and corse ape yg nak ambik kt uni nanti.
Mengikut kehendak parents aku diorang ckp "Jadilahh doctor, ambik medic"

Then , aku ada tanya abang pasal chemical engineering. Cikgu kimia kt tusyen cakap kalau tak nak ambik doctor boleh ambik chemical engineering. Corse ni klau ambik klua2 sijil dia laku. Pluang kerja banyak tapi pointer haruslah tinggi.
Means kerja menunggu and masa depan cerah laa kan..
Tu mengikut abang Naim aku cakap la.

Pastu , si abang Fairus pulak suruh jadi lecturer kalau nak advance ambik avition kerja bahagian kapal terbang ape ntah. Aku pon tak tahu. Corse ni laku sebab perempuan jarang ambik katanyaa ..

Yang si abang Naim ni pulak suruh ambik Sains Aktuari.. "Kalau addmath gagah means dapat high marks aku nak kau ambik Sains Aktuari"
Gaji mahal katanya..

Hentoh lah. Aku pon poning nak pikir hal ni. Skrg kena focus subject SPM ni dulu.. Tapi patutnya kena fikir gak ah pasal cita2 ni sebab nak kena focus and kita ada point and target nak masuk bidang mana2 lepas spm nanti.. Hummm...
Harap2 dtemukan jawapan bagi persoalan yang bermain di fikiran aku ni.

Its time to rest. Penat baru smpai rumah. Tadi ade kelas kat machang. Jauh betol aku tusyen. Ulang alik naik bas lah kamii ngan kawan2 kami. Semuanya atas sebab nak berjaya. Semoga usaha kami diberkati Allah swt. Semoga kami dapat mencapai kejayaan untuk spm nanti.
Assalamualaikum.


Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi