A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

mum's advice
Friday, September 5, 2014 - Permalink - 3 Comments
Assalamualaikum .

The moment I duk kt dapur with my mom . Mase tu aku entah kenape aku tetibe rajin nk tolong my mum masak. Hehe. Perkara yang jarang berlaku tu . Tengah sibuk2 masak tu tetibe wujud perbualan antara kami .


Mum : Ya ni bila nak belajar memasak ni . Ya dah besar tau . Dah kena belajar memasak dah ni. Nanti dah jadi isteri orang kesian suami kena makan dekat kedai hari2.
Aku : Laa , ape susah internet kan ada . Selagi ade resepi dalam internet mesti boleh masak punye *in fact , memang aku selalunye masak ikut resepi dlm internet*
Mum : yaa, tak semua masakan boleh ikut resepi . Memasak ni kita kena ade skill , ada pengalaman , kita kenanbelajar melalui pemerhatian . Kalau setakat ikut resepi , tak yakin lah boleh jadi sedap.
Aku pun krik krik . Senyapp je lahh ..

Tapi en betul jugak kan ? Tapi takpelah , nanti lepas SPM nanti aku belajar lah . Hehe .

"Ma tngok ya asyik busy nak buat kek je, takkan lah nak kasi suami makan kek je . Ape lahh. Naik gemuk lah suami kau nanti ya.. "

Hehehe . Ye mak ye . Nanti orang belajar eh ? :)

Dah , tutup cerita. Babaii you.

Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi