A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

Kedahh :)
Thursday, September 18, 2014 - Permalink - 2 Comments


Assalamualaikum .

Pada hari last sekolah sebelum cuti haritu kami plan nak pergi Sekayu dekat Terengganu sebenarnya. Tiba2 my brother yang tengah belajar dekat Matrik Pendang , Kedah sent msj dekat my mum

" Ma , sekarang kantin kolej tmpt Wan *name abg aku* terpaksa ditutup selama 2 minggu sebab seramai ... org mengalami keracunan makanan. bla bla bla.*dia bgatau dngn detail dan aku memang tak ingt ape yg abg aku bgitau tu* Macam mne ni ma ? Duit tinggal 12 ringgit je lagi. Bank tutup . Nk pergi bandar jauh .. Ape Wan nk makan nanti ma ?"

Aiyoo . Mak aku dah mula lah kalut. Lepastu mak aku pun call abang aku ..

"Bla. Bla. Bla .. Wan ni pun satu . Dah tau duit tu tinggal sikit kenape tak bagitau awal2 ? Haa. Kan dah susah ni . "

"Emm. Mane lah tau nk jadi macam ni. Bank pulak tutupp. Nk pergi dekat bandar sana kena tunggu outing dlu. Lambat lagi.. Macam mne ni ma ?" *suare macam nk nangis. Kesian aku
denga. Sekali dengan aku rase macam nak nangis . Ecehh.. bajet macam adik yg baik lah ni ? Hahaha..

Masa mak aku call tu kitorang tngah dinner dkt luar. Saje abah aku nk kasi hilang sikit kesedihan adik bongsu aku sebab frust sngat kena exam English skali lagi.. hehehe..
Maka dengan ini.. parents aku pun keresahan lah.. kami adik2 ni sibuk duk pujuk abah.

"Abah jom lah kita pergi Kedah. Kesian dia . Nanti dia nk makan ape? Alaa. Kesiannye . Kesiannye.."

Abah pun.. "okey . Malam ni semua bersiap . Besok pagi2 lagi kita bertolak.."

"Yeayy yeayy !"
Ceh . Kemain seronok adik aku. Hahaha.

The next day , Jumaat

Bertolak pukul 7.30 pagi . Sampai sana pukul 1 tngah hari. Maka kami terpaksa menunggu abang aku pergi solat Jumaat dulu.  Sementara menunggu tu kami pergi meronda dekat daerah Gurun. Saje nk kenal tempat orang. Bila dah siap solat Jumaat abang aku pun call lah. Then kami pergi ke matrik tu.. Abang aku mintak nak outing harian . Cakap baik2 dngn pak guard tu.  Then dia kasi.
Next , we went to Jitra. Mulanya abah aku plan nk sewa hotel ape ntah name dia kt Jitra tu
aku lupa lah.. Tmpt tu abah pernah pergi. Masa dia guru besar dulu dia ade kursus kt situ 2 minggu. Dia cakap best. Tu yang beria dia nak pergi tu. Adik bongsu aku pulak beria cakap nak mandi kolam. Alang2 dah abang aku dapat outing tu dia bawak lah kami ke sini untuk release tension . Tapi ! Hotel tu dah penuh.!! Ala sedihnye.

Maka dengan kesedihan itu kami membawa diri ke D'Aman Park. Hehe. Cantik je tasik tu. Abah sewa kereta ape ntah namanye. Kereta tu khas untuk bawak pusing satu tasik yang besar tu la.. best !!

 Tengok lah kami selfie ! Haha







                                                 Masa atas kereta *taktahu namanya*




Tengah kasi ikan makan.

rehat.. phew..


Next . Kami pusing2 daerah Yan, Gurun , Jitra and others. Lupa dah..Apabila petang menjelma kami pun terpaksa menghantar Si Syazwan pulang ke hostelnya. *sedih*

lepastuu .Pusing2 lagi untuk mencari homestay. Cari2 . Maka kami pun membuat keputusan untuk menginap di D'Gurun Homestay.

Keesokkan paginya. Mengikut plan asalnya sebelum balik tu kami nak naik gunung Jerai tapi disebabkan cuaca masa tu kurang baik maka kami pun tak jadi nak naik gunung Jerai. Kami pun pulang dengan perasaan yang sedikit kecewa.

Masa on the way balik tu.. Tetiba abah tanye . Sape nk naik bot ?


"Bot ? Bot ape bah ? "
"Bot untuk ronda2 kt Tasik Banding. "
Kami pun 
"NAK ! NAK !" 
Haha. Semua dah besar tapi perangai macam budak2 lagi .hehe.

Snap2 di Tasik Banding , Royal Belum, Perak . 




 








Best sangat ! Dapat menghirup udara segar. Dapat tengok pemandangan yang cantik. Fuhh . Hilang semua masalah kejap . Hehe. 

After one hours naik bot tu.. kami meneruskan perjalanan pulang ke Kelantan.

Walaupun percutian ni sangat pendek aku rasakan tapi pngalaman bercuti bersama family tersayang amatlah berharga. Hope sangat next holiday kami berpeluang pergi bercuti with our BIG FAMILY ! Dah lama sangat tak pergi jenjalan sama2. Nak sangat ! Oh abang2 ku sekalian *Abang fazli . Abang fairus, Naim , Azim aand syazwan* Silalah plan untuk pergi holiday sesama ye ? Hehe. 

Dah . Habis cerita. ! Assalamualaikum . :) 









Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi