A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

I'm a doctor ?
Tuesday, July 29, 2014 - Permalink - 0 Comments
 Assalamualaikum .
Harini rase macam nak cerita sesuatu dekat korang. Hehe .

Okeyy story start !

Masa bulan Ramadhan haritu aku selalu mimpi yang suatu hari nanti aku akan jadi seorang doktor yang hebat. Aku jugak ada mimpi yang aku dapat pergi study oversea .

Wahh , alangkah seronoknya kalau mimpi2 aku tu akan menjadi satu kenyataan .

Then, aku pun fikir la. Layak ke aku jadi doktor ? Aku takdelah bijak sangat. Macam susahhh je.. Aishhh.

Okey next ,
Sekarang adalah musim perayaan . Maka abang2 aku pun balik lah Kelantan untuk beraya di kampung. Di pagi raya yang indah itu aku sedang sibuk melayan kerenah budak2 kecik kat rumah nenek aku iaitu sepupu2 dan anak saudara aku yang comel tiba-tiba !!!!

Kakak ipar aku datang dekat aku . Maka wujud perbualan antara kami . Perbualannya adalah seperti berikut ..

Kak suhana : Yaa , bila besar nanti nak jadi ape ?
Aku : Entahlahh , tak tau nak jadi ape.
Kak suhana : Eh ? Ape pelik sangat Yaa ni ? Yaa . Yaa nak jadi doktor ea bila besar nanti ?
Aku : taknak lahh .
Kak suhana : knape pulak ? Yaa jadi doktor ea nanti . Lagipun dalam family kita takde lagi doktor..
Aku : *hanya senyumann*

Next, di rumahh aku .
Waktu ni family kitorang tengah sibuk meng'check' paras gula dalam darah . Tiba2 kak suhana cakap ..
Ni sape nak jadi doktor ni . Takde orang nak jadi doktor . Kalau ade boleh lah tolong check darah abah hari2 . Then dia temgok aku.. Yaa lahh nanti jadi doktor . Kan2 ?

Aku pun macam ?? Ehh ? Dah kenapa kakak ipar aku sorang ni? Asyik2 cakap pasal doktor je. Kalau cakap pasal doktor je takpelahh . Ni duk pandang2 aku pulak . Dia macam mengharap kat aku suruh jadi doktor .

Then dia tnye aku.
Ape nama panjang yaa ?
Aku : Nik Nadia Syamimi
Dia : ouh, satu hari nanti nurse cakap, "Doktor Nadia syamimi..
Kita ada pesakit sekarang.. " Haaa, kan best macam tu.

Aku pun macam.. wahhh. Bestnya !
Okey, mulai saat itu aku pun mula bercita-cita nak jadi doktor.
I hope I can be a great doctor in a future.

Tinggalkan benda2 yang boleh menyebabkan impian aku tak tercapai.. Tinggalkan kesedihan, Tinggalkan perkara yang boleh menyebabkan aku putus asa. Tinggalkan segala kenegatifan yang ada dalam diri ini.
Aku dah penat hidup yang sentiasa dibuli . Sentiasa ditinggalkan dan sentiasa ditindas . Orang selalu tak nak dengar suara aku, pendapat aku . Salah satu cara ialah dengan belajar bersungguh-sungguh . I know I can !

I want change my life. ;)

You will see the new Nadia Syamimi . Wait !!

Hahaha . Kk lah . Nak sarapan pulak ni . Bye . Assalamualaikum .*harap2 tercapai lah impian aku . Korang doakan aku ye ? Sayang korang . Mmmuah :*


Okey bye sekali lagi . Hehehe .

Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi