A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

Chase your dreams !
Monday, June 16, 2014 - Permalink - 2 Comments
Assalamualaikum .

Harini merupakan hari kedua persekolahan penggal 2 bagi aku. Result exam penggal 1 telah pun diketahui . Markah setiap subjek ada yang semakin meningkat dan ada yang semakin berkurang.
And the saddest part is bila aku dapat tahu yang markah exam aku banyak yang jatuh !
Yang jatuh pulak bukan 1 markah , bukan juga 2 markah tapi banyak !! Hmm . Sedih sangat . Kawan-kawan aku ramai yang meningkat. Congrats to them .


Tadi my mum tanya results. Then aku cakap lah banyak subject down. Hmm. Lagi sedih bila my mum cakap "Results exam masa dekat SBP lagi tinggi daripada dekat SMKSYP 2 . Lagi bagus stay sana . Bla..bla..bla" Hmmm.

Why should people around me always remind me about that school again ? It's my past. 
Benda ni sangat berat untuk aku terima. Did you know ? Aku menyesal sangat kembali ke SMKSYP 2 . Bukan aku tak suka sekolah aku ni . NO !! Bukan macam tu. Tapi terasa penyesalan yang menebalkan dalam diri ni sebab aku telah melepaskan peluang yang sangat susah untuk didapati. Peluang ni sangat susah nak dapat . Tak semua orang boleh dapat peluang yang macam ni . But me ? What I do ? Aku dah dapat peluang tapi aku lepaskan begitu sahaja. Wae ? Kenapa aku suka sangat buat sesuatu tanpa berfikir secara rasional ? Aku hanya bertindak mengikut emosi aku.

Lagi sedih bila aku dah bangkit dengan semangat baru , aku cuba lupakan kisah silam aku , aku cuba untuk berpandangan jauh ,think positive, move forward then people around me mengingatkan aku kembali perkara tu. Wae ? Wae ? Tahu tak hidup aku perit sangat kebelakangan ni ? Hmm.

Kalau aku dapat peluang kedua , aku takkan lepaskan peluang itu ! Tapi...
Aku kena terima hakikat yang takkan ada peluang kedua untuk aku. 
Back to SGS ? Jangan mimpi Nadia !! Wake up ! Wake up !!

 Hina sangat ke kalau pergi SBP then tak dapat nak sesuaikan diri dekat sana lepastu kembali ke sekolah lama. Hina ke ? So sad..

 "Walaupun aku tahu cerita kau tapi aku takkan pernah tahu bagaimana keperitan yang kau rasa"

Yes, that's right ! Even aku cerita kisah aku dekat kawan aku . Apa yang dia boleh buat ? Dia hanya mampu bagi kata-kata semangat untuk aku meneruskan kehidupan sebagai seorang pelajar.
 Keperitan yang aku rasa memang diorang takkan rasa. But thanks to them sebab tak henti-henti bagi semangat dekat aku. Love all my bestie !!


Now the point is .. result aku down !! And now , this is the time to struggle . Aku nak banggakan parents aku . Sekali je lagi ! I want to see their smile one more time. Aku rindu sangat nak tengok senyuman parents aku masa hari pendaftaran dekat SGS haritu.

Aku dah kecewakan mereka . Hmm. Forgive me mum and dad :'(

Ya Allah , berikan aku kekuatan untuk menempuh cabaran ini .

Nadia Syamimi ! Bangkitlah . Tunjukkan dirimu yang sebenar. You can Nadia ! Yes you can. Nothing impossible ! Kita nak , kita usaha !

I need DUIT to achieve success . What is DUIT ? It's was

Doa
Usaha
Ikhtiar
Tawakal

"Kejayaan yang luar biasa datangnya dari usaha yang luar biasa"-Puan Pengetua-

Yeah ! This is the time to show the real Nadia Syamimi .

Acctually dah beberapa malam tidur aku tak lena sebab kebelakangan ni banyak sangat benda aku fikir. Ade tak tips nak dapatkan tidur yang lena ? Sekarang aku cepat sangat letih . Tapi bila malam menjelma aku tak boleh tidur !! Uwaa ! Please help me !!

Okeyy lah , dah panjang aku menaip ni. Fuhh lega rasanya dapat meluah perasaan dalam belog kesayangan aku ni . Thanks sebab sudi baca kisah aku. :)

It's time to sleep .
Now , 2.32 AM . I hope I can sleep well.

Night.
Assalamualaikum .




Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi