A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

Nervous Girl !
Tuesday, May 6, 2014 - Permalink - 0 Comments
Diriku memang seorang yang kurang keyakinan diri . Aku susah untuk bercakap di khalayak ramai secara FORMAL . Saya ulang sekali lagi SECARA FORMAL !

Huu , aku memang dari kecik sampai sekarang dah besar dah *walaupun tak tinggi2 lagi* memang cepat nervous. Asal je ada ujian lisan ke oral ke memang markah aku antara tercorot dalam kelas tu. Ape boleh buat ? Redha je laa .

Banyak benda yang boleh buat aku nervous ni . 
The example is bila aku kena cakap dekat depan secara spontan . Haa masa tu confirm aku senyap je kat depan kelas tu. Next , bila aku kena cakap benda yang aku dah hafal and sememangnya aku sangat2 ingat . Bila nak bentang kat depan kelas .. Hampehhh..Tangan aku semua terketar-ketar. Suara aku yang biasanya like a tarzan *bila aku menjerit* tu pun tak keluar. And yang double triple hampeh semua benda yang aku hafal tu habis hilang. Uwaa ! Ape ni ? Teruk gila aku ! :'( 

Bukan tu je ! 
Kadang2 aku juga akan nervous bila pergi ke tempat baru and masa tu cikgu suruh kenalkan diri . Even  hanya perlu introduce myself pun aku gabra gila. Hahaha. Apekah ? 

Pernah la masa standard 6 aku joined pertandingan bersajak. Competition ni diadakan untuk semua pelajar standard 6 lepas exam UPSR haritu. We were divided by a few groups . Dan masa tu takde sorang pun yang volunteer nk jadi wakil untuk group aku. Maka dengan "baik hatinya" mereka paksa aku suruh join . Oh tidak !! Tak nak !! 

Diorang bukan main lagi pujuk aku . Akhirnya aku KALAH dengan pujukan mereka. :(
Dengan ini aku pun berlatih dengan bersungguh-sungguh. Aku practice depan kawan2 aku . Pergh, kemain lagi diorang puji hah..

The moment at the competition.

"Dipersilakan peserta seterusnya Nik Nadia Syamimi Bt Mat dari kumpulan Mutiara"

Aku pergi ke hadapan. Aku nervous gila masa tu . Disebabkan ke'nervous'an aku itu maka aku terlupa nak buka mic . Haha. Aku bersajak xguna mic weii ! Ape sakai aku ni ? 
Malu gila time tu . Budak group lain asyik duk sindir aku je lepas habis competition tu. Huh , Ape aku kesah ? At least aku try kan ? Diorang yang lain tu reti mengata aje. Ish geram ! 
Tapi memang lawak gila la kalau diingat kembali. Hehehe.

Acctually banyak lagi cerita nervous aku tapi tangan den dah lotihh nak menaipp . Lain kali la pulak ye. 

Fact !
1. Ke'nervous'an aku ni menyebabkan aku diketawakan oleh orang lain.
2. Ke'nervous'an aku ni menyebabkan diri aku terasa comel dan lawak dekat depan kelas*bajet*
3.Ke'nervous'an aku ni menyebabkan markah lisan and oral aku teruk ! Huh.. Yang ni paling aku benci ! Hahaha.

*Penyakit yang satu ni jugak la yang mencipta banyak sweet and funny moment in my life :D

Acctually aku dah try buat macam2 untuk menghilangkan penyakit yang satu ni tapi masih tidak berjaya ! Okeyy , keep trying Nik Nad . You can do it ! Oyeahhh ! :D

Ngantuk ! Nak tido ! Babaii ! :D
Assalamualaikum .
-Semoga saya dapat buat yang terbaik untuk mid-year examination this Saturday :) 

Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi