A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

Kekeliruan *part 2*
Friday, March 28, 2014 - Permalink - 1 Comments
Sambungannyaa~

Waktu selepas makan malam aku pergi salam dengan ustazah Nor Hayati then ustazah cakap Nik jangan lupa hari sabtu ni tau . Then semua orang tnye "ustazah , ade ape hari sabtu ni ? " "ade laa . Secret antara ustazah dengan nik. Kami je tau . Kan nik kan ?" Aku senyum jeaa. Haha

Sabtu *Minggu outing harian*
Ustazah Nor Hayati bawak aku outing. Mula2 kami pergi JJ . Pergi lunch . Ustazah belanja. Wuuu . Bestnye.. masa tu baby "anak ustazah" and 2 org kawan baby pun ade skali . Lepas lunch kami masuk popular. Pergi beli buku rujukan . Then terjumpe dengan budak sgs yg lain .
"Ustazah ! "
"Iyee sayangg .."
"Ustazah pun datang sini . Ehh ni sape ?"  budak tu tnye ustazah . Aku duk berdiri je sebelah ustazah
"Ni sedare ustazah "
"Laa yeke ? Dia ni la yg nangis time baca quran dkt surau haritu . Kan3 ? "
"Iye? Eee takmalu la . Ada budak nangis "
Aku ? Senyum lagiii . Haha . Takde benda nak cakap agaknye..
Then ustazah belanja big apple . wuu bestnye .

Lepas pegi JJ ustazah bawak aku pegi rumah dia . Ustazah suruh aku masuk bilik baby . Aku ikut je. Then aku buat homework sej *tiru module kawan aku punye* haha . Time ni otak aku xleh berfungsi dengan baik . Semua homework aku tiru jea . Teruk betul . Hehe.
Aku denga jea budak bertiga tu bergosip . Lepas siap buat homework aku pun tidoo . Sampai la pukul 5.30 . Then ustazah dtg kejutkan aku . "Nik bangun . Dah nk dekat pukul 6 ni . Bangun solat lepastu kita balik asrama ye"
"Okeyy"


Otw balik asrama~
"Baby baby .. ade budak sedih la nk balik asrama. Tengok tu . Dia termenung aje. Cepat2 snap gmba then upload dlm fb ."
Kayyy . Ustazah buat lawakk . Haha .

WAKTU SEJARAH
Semua dah siap ke module bab1 and 2 ?
Cikgu pergi dekat tempat aku . Dia pun bukak module aku . Orang lain siap tak ? "Takk cikgu !" Then dia sambung tngok module sejarah aku ..
Eh Nik dah siap semua la . Bagus Nik ni . Tak payah pindah la Nik . Duduk je sini belajar sejarah dengan cikguu . "
Then cikgu pun mintak module aku sebab nak tanda.
Eh pandainye Nik . Salah satu aje .
Start from that moment cikgu sejarah pun asyik duk puji2 aku je .

Macam biase . Dalam ramai2 mesti ade jugak manusia yg dengki dengan kite kan ?
Nk thu spe ? emm sape ek ? Sape ? Sape ?
Sape lagi kalau bukan budak sebelahh .
"Alaa . Dia tiruu je cikguuu . Ape yg nk dibanggakan sngt ? "
Budak tu asyik duk ulang benda yang sama je .
"Eh ape masalah kau hah ? Ko nk tiru jugak tiru la . Xde sape nk marah . Perlu ke ko duk ulang benda yg sama macam ni ?"
Haaa. Kan dah mengamukk ... dia pun senyapp .
Then itu budak pergi cerita dekat budak dorm aku yg aku ni kuat meniruuu la ape laa . Hmm . Sabaaa je la dngn org cenggini .
"Eh puteri , yg module sejarah tu kan nik tiru ko punye kan ?"
"A'ah . Nape ?"
"Ouhh dah agak dah . Dia tu.... "
Huuu . Panas ! Panas !!!!

Sabaaa jo lahhh -_-

Next,
Seminggu sebelum cuti sekolah .
Aku mintak dngan cikgu nk outing bermalam .
Aku pegi PD sebab ade majlis apee ntah untuk abang aku yg askar tu .
So . Aku bermalam la dkt PD.
Malam tu aku menangis nangis depan abah . Aku nak balik sangat2. Ntah la . Aku rase aku xleh study dekat sane .  Abah buat xtau je .. *sedih*

Minggu exam
Aku beria je hafall . Then bila time nk jawab exam semua yg aku hafal haremmm tak ingt. Erhhh . So aku pun hentam je la jawab ape2 pun . Okey . Target aku . Fail semua subjek maybe ? Hahaha . Kesah ?

Lastday .
Terasa kehappyan disini .
Abah suruh pack semua barang .
20 haribulan . Birthday party . Yahoo .
Semua org happy2 malam tu . Malam tu kami geng villa seri astana semua berkumpul dekat launch . Kami berposing . Then kami mnyanyi lagu and cheers Astana . Siap record lagi youu ! Hehe . Malam ni la baru aku dapat rase kehappyan mnjadi plajar sbp .
Malam tu kami 60 org tido dalam satu dorm . Wuuu . Best doee . Kitorang saje je tido ramai2 macam ni . Untuk mengeratkan silaturrahim .. kate ketua rumah . Hehe.

*will be continue

Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi