A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

Kekeliruan "part 1"
Friday, March 28, 2014 - Permalink - 0 Comments
Assalamualaikum .
Sebulan aku duduk di SM Sains Perempuan Seremban. Macam2 berlaku disana . Baik dan buruk . Suka dan duka . Tangis dan tawa . Semua aku harungi seorang diri maybe ?

Pada tanggal 25/3/2014 bermula lah kehidupan aku sebagai seorang pelajar SGS.
First time aku duk berjauhan dengan family . Homesick ? Ofcourse la ! Hari2 nangis kut . Huhu . First day . Aku jadi seorang yang pendiam . Aku senyap je. Cakap apabila perlu . Yela,  dialek dia lain . So kena ambik masa sikit la untuk berinteraksi dengan baik . Haha.

Hari kedua . Ada tazkirah di surau . Ustazah ckp pasal homesick . "Nangis lah sepuas hati kamu kalau itu yang boleh hilangkan kesedihan serta kerinduan kamu terhadap ibu bapa kamu"  Aku pun ape lagi nangis je laa . Hehe. Masa tu semua org nangis . Wuu .

Masa semakin berlalu . Aku mempunyai masalah kawan di sana . Perangai kawan aku tu tk boleh diterima . Means that diorang xleh masuk dengan aku n aku xleh masuk dengan diorg. Ade yg annoying. Ade yang erghh ! Ade yg mulut laser nk gila .. aku stress. Study pulak laju . Fully english . Ape pun aku tak paham. Yg paling aku tak paham ialah Chemistry ! Oh mennn . Then dpt pulak classmate yg mulut laser nk gila plus annoying habis yg suka mengata org tak habis2. Haaa itu lah dia budak sebelah tmpat aku dlm kelas . Erghh. Hari2 nk mngate org. Orang tu itu la ini la .. Aku yg duk sebelah dia ni la yg menjadi mangsa. Terpakse kena denga dia membebel . Kalau tak layan dikatenye aku ni tak berperasaan . Aku tak tahan betul dengan perangai dia ni . Suka cakap orang tapi diri sendiri xnk cermin . Kan ke lebih baik kau perbetulkan diri kau tu dulu wahai budak sebelah..

Dua minggu aku duk di sgs . Emosi aku dah mula tak stabil . Stiap kali sedang menunggu waktu maghrib aku akan menangis . Tak kira la aku buat ape time tu . Mengaji ke termenung ke ape ke . Aku pun call ma . Aku mintak nk balik . Aku tak tahan sangat2. Aku stress dngn kawan aku . Aku tak paham ape yg cikgu ajar . Then abah pulak pegi call umie "puan pengetua" then aku pun dipanggil oleh pk 1 . Ustzah Nor Hayati untuk sesi kaunseling . 'Kauselor xde lagi masa ni . Skolah  baru lah katekan'  Masa masuk dlm bilik ustazah aku snyap je. Ustazah tu org kelantan . Dia tnye aku kenape nk balik ? Aku ckp aku stress . Xbest duk kt asrama . Bla bla bla . Hmm.  Setelah dikaunseling oleh ustazah aku pun macam ermmm . Ustazah suruh aku try untuk sesuaikan diri di sana . Aku pun . Okeyy la aku try.

TAPI !!
Masa ni la waktu emosi aku paaaling xstabil . Everytime aku nangis . Asal ade je masa free air mata akan mengalir ke pipi . Homework semua tergendala . Study tak tahu ape .
Nasib baik la cikgu dekat sana semua baik2. Then aku dapat jadi Ahli Lembaga Koperasi .
Semua cikgu kenal aku . Start from that time , kalau cikgu jumpa aku . Cikgu akan tnye "Nik .Nik okey tak ? Kenape Nik nak balik ? Bla bla bla" aku snyap je . Cuba untuk tidak menangis . And the moment yang aku paling terharu is bila aku terserempak dengan ustazah aku time aku otw nk pegi dewan makan .

"Hai Nik"
aku pun menghadiahkan senyuman paling manis untuk ustazah
"Nik tunggu kejap . Ustazah nak ckp dengan Nik . Nik pandang ustazah . " Dia pun pusingkan badan aku sambil pegang bahu aku .
"Nik okey tak Nik ? Kenape Nik nak balik ? Nik ade masalah ke ? Nik kalau ade masalah Nik share la dengan ustazah . Nik nk cerite dlm bahasa kelantan pun takpe . Tapi kalau Nik tak tahan sangat Nik tulis atas kertas. Nik buatlah ape pun asalkn Nik luahkan semua yg ade dlm hati Nik . Nik jangan simpann . Ustazah takut Nik kemurungan je. "
Aku senyap . Air mata menitis
 "Nik dengar sini . Ustazah nk Nik jadi tabah . Nik kena kuat . Nik kena lawan semua ni . Nik jangan putus asa . Ustazah tau Nik boleh . Nik jangan balik ye ? Nanti kalau Nik balik ustazah sedih . Nik tak kesian dekat ustazah ke ? "
Aku :  In sha Allah ustazah :)
"Haa . Macam ni la bagus . Senyum je . Sekarang Nik pergi makan ye . Ustazah risau nik tak makan . Nanti Nik sakit."
Aku :  okeyy ustazah
Then ustazah pun peluk aku .


*will be continuee~

Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi