A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

Last day at Petra 2
Sunday, February 23, 2014 - Permalink - 1 Comments
Assalamualaikum yuuolls ..

Ni last entry yang diupdate di blog ini sebelum 25 February 2014 .

First , aku nak mintak maaf dekat kawan-kawan aku di Petra 2 . Sorry banyak-banyak tau kalau aku ada buat salah or silap dengan korang . Aku juga nak mintak maaf dengan korang kalau aku tak boleh nak jadi kawan korang yang terbaik.  Siyes wei aku sayang semua kawan aku di Petra 2 . Aku bangga jadi kawan korang semua . Korang jangan lupakan aku tau ! I will keep all the moment at Petra 2 in my mind okeyh ? Aku takkan lupakan korang semua !

Okeyh back to the title .

23 February 2014 . 
Hari last diriku di Petra 2 . Pagi tu ada majlis watikah perlantikan pengawas , PSS , PRS and PERSTEP. So, kira kami semua tak belajar la sebelum rehat . And apa yang berlaku pada pagi itu telah membuatkan aku terharu . Korang tau kenape ?

Haa.. Meh nah story sikit ..
Untuk pengetahuan korang semua , selama 3 tahun 2 bulan 22 hari aku sekolah di SMK Sultan Yahya Petra 2 ni , aku TAK PERNAH pun dengar lagu sekolah aku . Sekolah ni pun memang TAKDE lagu sekolah pun sebelum2 ni . Dan pada hari last aku di Petra 2 ni , akhirnya dapat lah juga aku dengar lagu sekolah aku . Pada hari watikah perlantikan ini , semua pengawas sekolah menyanyikan lagu sekolah ni . Aku pun macam  WOW !! Aku terharu dengar diorang nyanyi . Suara diorang best ! Dio ber'choir' bak hang ! Hehe . Maka disini lahirlah rasa cinta aku kepada sekolahku sendiri . Sedikit kecewa bila aku tak sempat nak ingat lirik lagu sekolah aku tu . Tapi takpe laa , at least aku dapat jugak dengar pelajar Petra 2 menyanyikan lagu sekolah dengar suara mereka yang merdu , harmoni plus bersemangat tu . Kira okey la , boleh simpan buat kenangan dalam hidup aku . hehe :)


Okey next ,
Lepas habis majlis ni kami pun masuk ke kelas . Aku pun belajar la macam biasa . *Ade yang puji aku , depa cakap aku rajin sebab hari last pun masih lagi masuk ke kelas and belajar macam biasa . Well , Nadia Syamimi memang rajin . Cis, aku bangga diri . HAHAHa . Eh , tak baik . Sorry2 , gua gurau je
beb ;)

Tiba masa BM . Kami belajar KOMSAS . Cikgu suruh sorang bangun dan bersajak . Then , kawan2 aku suruh aku bangun and bersajak sebab aku kan dah last dayy . Serius aku xreti bersajak . Ape daa , aku pulak yang kena . Ish3 .  Aku pun , emmm okey la baca la . Aku pun bantai baca je kononnya tak nak kecewakan kengkawan aku . Bhaha . Aku memang kawan yang baik kan ? *cis , berlagak lagi -,-
Biarpun sajak aku tak menjadi , aku tak kesah la . Asal aku bangun baca . Tu pun kira okey la . Hehehe.

Next , next , next ... Masa balik pun tiba .
Tiba masa untuk sesi bersalaman dan bermaafan dengan kawan-kawan. Okey , start dah rasa sebak .
Aku g jumpa mimi , Sabrina , Ierah , Suzanne , Nad , Dani and semua2 la ! Depa semua macam nak nangis , ada yang terus nangis . Saje je kasi aku sedih kan korang ? Eh , jangan sedih2 , cuti sekolah kita jumpa tau !

Okey yang bagi hadiah tu thanks tau !





                                             -Aku simpan buat kenangan okeyh? Hehe-

Korang yang janji nak bagi hadiah dekat aku tu kira kirim dekat Ira la ye . Hehehe .


Next .

GANG MARSHMALLOW 

Gang Marshmallow terbentuk apabila aku , Ierah and Suzanne membeli Marshmallow di Kopetra pada waktu rehat . Kami makan bersama-sama . Then, Ierah cakap . Aku suka Marshmallow !

Okeyh kami pun decide utk buat private group yang diberi nama MARSHMALLOW . Group ni untuk kami2 jerk . hehehe . Aku tahu nama group kami macam entah pape jerk . Tapi kami tak kesah . Asalkan kami ada kenangan untuk diingati :)

Okey , semalam kami bertiga beli MARSHMALLOW di Kopetra . Kami plan nak ambik gmbar dengan Marshmallow. hehehe . okey dekat bawah tu ada gambar kitorang .





                                                        Nadia Syamimi Mat





                                                   

                                                         Siti Nur Syairah Zakaria


Gambar Suzanne tak sempat diambil . Sebabtu tak letak dalam ni . Sorry !

Next .
Disebabkan masa balik sekolah tu aku tak sempat nak jumpa pikah , malam tu aku and Ira pergi rumah dia . Kami makan pizza bersama-sama. Hehe. Ingat lagi tahun lepas . Setiap malam , sebelum study kami akan order pizza and makan bersama-sama.  Oyeahhh !
Lepas makan-makan semua tu , aku pun bersalam dengan maklong . Semua2 la .
Then aku pun nak balik la kan . Ergh !! Ni yang paling aku benci ! Pikah nangis . Siyes aku cakap aku tak boleh tengok dia nangis . Aku sedih ! Aku sebak ! Hmm . Malam semalam aku asyik teringat-ingat je ekspresi wajah dia tu . Arghh . Aku tak berhenti nangis semalam . Bila dah puas nagis baru la okey .. hehehe .

Okey dah ..
Semalam diriku tido lewat . Dalam kul 2 lebih . Kira kul 2 nk dekat pukul 4 pagi dah .
Menyiapkan barang-barang yang masih belum siap . Siyes letih .
Kul 4 lebih pagi ada orang call . Nasib baik aku tersedar. Nasib baik aku tak tido mati semalam. Hahaha. Kalau tak memang tak terangkat la call drpd Encik Kaii tu . Hehe .


Lastly , aku nak cakap yang aku sayang korang semua . Aku takkan lupakan korang semua . 
Mimi - Halalkan mat hok mimi bui ko ore tahun lepa deh? Kalu ado masaloh cito ko ore dei cuti ni deh ? Jange sedih2 . Jange mikir sangat gpo hok ore lain nok kato . Bia gi la sep dio nok kato gpo . Kito , kito . Dio , dio deh ? Sayang mimi . MMuah :*

Dani -  Aku mitok maaf banyok nge mg . Hok gurau2 nge mg , hok aku ngato mg depei2 . Haha . Mg jange cari bestfriend lain deh ? Mg tunggu cuti ni deh ? Aku simpan molep2 masaloh aku *kalu ado la* hok duk denu . Aku nok kelik crito ko mg deh ? Haha . Kalu mg ado masaloh , mg share la jugok kapku deh ?

Pikah !! - Aku sayei mg kah . Mg jago diri molep deh ? Jange nakal2 . Kalu ado masaloh oyak kapku . Jange wak senyap gitu jah . Kalu aku free nati aku call la mg . Jange sedih2 . Aku kelik cuti kito g makan kedai Kak Ita , kito g pasar malam , kito g pasar pagi , kito g jog samo2 deh ?
Time aku xdok dumoh ni , mg jange g jog sorei deh ? Nati jate gongok and the gang ganggu mg . Mg ajok Ira la g jog deh ? #willmissallthemomentwithyou #fromstandart3toForm4 .

Yuni - Mg jago pikah aku tu molep . Aku sayei mg ugok yuu . Sep tigo serangkai maso koloh rendoh mulo jange pisoh deh ? Jange sedih2 . Kelik ni jupo deh ? Tata mekyu #M for mekya and mekyuu :) 
Saem2 hok lain ... Mitok maaf kalu aku tokleh jadi saeng hok terbaik utk sep mg . Sayei sep mg ketat-ketat !

Mr Kaii - Jago diri molep , study molep bia bulih straight A plus SPM . Bulih masuk u samo2 . Bulih study samo2 .Hehe . Ore sayeiiii dio . *jange curang deh ? Kalu dok ore malah baik . :D 
Rindu ore ? Tengok bintang and baca Al-Fatihah :) 
LOVE YOU FROM THE BOTTOM OF MY  HEART MY DEAR ;) 

Eh , eh . Mak aku dah memanggil . Dah nak bertolak ke KL lah . Got to go . Babai . Tata . Take care . Assalamualaikum :)










Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi