A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

SBP ?
Friday, January 17, 2014 - Permalink - 0 Comments
Asalamualaikum.
Beberapa Hari yang lepas result sbp dah keluar . Time tu ramai orang takde dalam kelas . Aik ? Mana diorang pergi ni ? Okey . Aku pun tnye la kawan aku . "Wei , kau pergi mana ? " dan si syairah yang comel itu pun jawab "pergi bilik kaunseling . Pergi check sbp ."
Aku : Ouh . Kau dapat tak ?
Irah : Tak .
Aku : ouh . Aku pulak ? Dapat tak ? Kau tak tolong check utk aku ?
Irah : Entah la . Ramai orang la kat bilik kaunseling . Kau pergi check la .
Aku : wei teman aku .
Irah : Okey jom .
Then cepat2 aku turun bilik kaunseling . On the way nak pergi bilik kaunseling tu pikah pun panggil aku . Dia cakap aku dapat tawaran sbp kat SM Sains Seremban . Aku pun macam terkejut la kan . Eh ? Aku dapat ? Macam tak caye jerk . Hihihi . Alhamdulillah . Aku dapat ye ? Okey . Time tu satu je persoalan yang wujud di minda .. Ermm . Aku nk g ke tak ea ? Fikir punye fikir .. macam nakk je . Hehe .. erm tapi !! Ehh . Think positive . Think possitive . Macam tu la aku time lepas dpat tahu aku dapat tawaran g sbp . Sampaikan blaja pun xmasuk . Means fikiranku melayang-layang time waktu belajar . Cis . Teruk betul aku .  Haha .
Okeyy then . Balik sekolah tu call my mom suruh datang ambik . Masuk je dalam kereta aku pun macam excited je nak cakap.
Aku : ma . Ado benda nak cakap ni .
My mum : Ape dia ?
Aku : ermmmmm. Ya dapat tawaran g sbp ! Yeyy ! Hehe .
My mum : ye ? *dengan muka yang terkejut* alhamdulillah :) :) :)
 Then . Aku tnye la mak aku  . Nak pergi ke tak ni ma ? Ermm . Pergi laa . Kesian kat abah . Abah beria nak tngok ya study kat sbp .  Aku ni macam .. hmmm.  Aku memang nak . Tapi rasa macam sayang je nak tinggal life dekat kelantan ni . Dengan kawan2 yang baik2  yg take care pasal aku yang semuaa laa . Hmm. Kalau aku g sana agak2 dapat tak kawan yang macam ni ? Dah la aku sorang je yang dapat skolah ni . Kawan2 aku yang lain dapat kt area terengganu ..

Ermm . Pikir pinye pikir .. okeyy la . Aku pergi la . Tak salah kan kalau kita cuba benda baru ?  Yelaa . Aku tengok parents aku macam excited je . Diorang dah printkan surat tawaran yang online semua2 tu . And tadi pulak siap beli macam2 untuk persiapan nak g sana . Aku pun tak sampai hati la nak kecewakan parents aku . Yelaa. Abang2 aku dulu takde pun yang dapat g sbp . Okeyy lah . Pergi la .. cuma sekarang aku berdoa agar hati aku ni merelakan keputusan yang telah aku buat . Takde lagi tukar2 fikiran . Yela.  Aku ni bukan boleh percaya . Pendirian tidak tetap . Kejap nak kejap tak nak . Ish3 . Teruk3 .  Tu cite pasal parents aku . Okey now cite pasal adik , cousin and kawan2 aku pulak .

Okey aku cerita pasal ira dulu ea ?
Erm mula2 dia dapat tahu tu , aku tengok dia macam biasa je. Lepastu dia cakap dia jeles sebab aku dapat g sbp and dia tak boleh . Itu takpe lagi. Yang tak leh tahan sangat bila kami duk depan cermin then ukur kulit sape lagi cerah. Haha . Itu yang kami selalu buat . Lepastu dia pun cakap . "Lepasni dah takde orang nak buat macam ni . Hmm " arrrr ! Sedih !!

Next , cerita tentang cousin aku .
Mula2 aku hantar chat dekat dia dekat fb . Aku cakap aku dapat pergi sbp . Dia pun merayu2 dekat aku supaya tak payah pergi . "Nanti dah takde la orang nak denga problem aku ? Nanti sape nak tolong aku kalau aku gaduh ngan boyfriend aku ? Kau tak sayang aku ke ya ? Sampai hati kau nak tinggal aku . Hmm . Hmm. " tu la cousin kesayangan aku . Nama dia akilah ruslan . Dia asyik2 buat ayat kesian . Saje je kasi aku serba salah . Tadi aku cakap kat adik dia yang aku nak pergi rumah dia . Hmm . Bila aku text adik dia . Adik dia cakap dia takde kat rumah . Aku pun macam sedih arr . Then aku tnye dia .  "Asal kau keluar ? Kan aku cakap aku nak pergi rumah kau . Kau dah tak sudi nak jumpe aku ke ? Hmm . "
"Aku merajuk dengan kau ! Sebab kau nak tinggal aku "
Err ..   :'(

-Encik chinta -
Balik sekolah tu tngok phone ade sms . Dia tnye aku dapat sbp ke tak .

Aku : dapat . Dapat sains perempuan seremban . Tapii. Mesti rindu kat awak kan ? Hmm.

Dia : Takpe . Awak pergi la . Kejar cita2 awak . Bla bla bla .
Ermm . Part ni tak leh cerita banyak2 . Biar aku ngan dia je tahu okey ? Hehe .


Yang kawan2 aku pulak pakat duk tanye nak pergi ke sbp ya ?
"Ermm . Nak ! "

"Ehh kau sure ke nak pergi ? Kau dah pikir masak2 ? Ya.. tak payah la pergi . Kau nak tinggalkan aku ke ? Nanti takde sape nak teman aku g pasar malam" -pikah
"Alaa . Tak payah la pergi . Nanti takde orang nak duduk tepi amy dalam kelas" -amy
"Ya nak tinggal nad ea ? Hmm . Merajuk la" -nad
"Hmm . Takpe . Saya sokong ya . Tapi bila dah g sana jangan lupakan saya ye ?" -mimi

"Ya .. kau nk tinggal aku ? Hmm. Nanti kau jangan lupa aku tau ?"

Aku : alaa . Mane boleh aku lupekan kau . Kau kan bestfriend aku ..
"Selalunye orang memang macam ni . Sebelum pergi cakap takkan lupa la ape la. Tapi bila dah pergi sana. Dah dapat kawan baru nanti . Ntah2 aku ni kau lupa .. " -suzana

"Apepun keputusan yang kau buat . Aku tetap sokong kau . Bila kau sampai sana nanti kan . Pastikan aku orang pertama kau call selepas parents kau tau ! " -dani
*erm . Call guna public phone ea dani ? Hehe . Okeyy2 aku call tau !

Itu kawan2 dekat sekolah .
Kawan2 dekat wechat . Kakak2 angkat and abang angkat pulak .

"Ouh dapat sbp .. so , pergi ke "
Ermm . Pergila ..
"Ouh . Nanti takleh arr nak wechat dengan awak . Hmm ."
"Eh . Sape cakap tak boleh ? Boleh la !! Time cuti sekolah kan saya balik . Time tu boleh la kita wechat "

" adik dapat seremban ? Ouh  . Adik pergi tau ! Serius abang cakap . Best belajar dekat tempat orang. Cuma kena pandai jaga diri la dik . "
Aku : erm . Ouhh . Okeyy :)

"Akak sedih la adik nk g study jauh2.  Tinggal akak sorang2 kat smksyp2 ni . Hmm. Takpe la . Bila adik balik time cuti tu adik bgtau akak tau . Kita jumpa tau. Jangan lupekan akak " -kak alyaa *kak kesayange ore !! :'(

"Adik akak dapat sbp ? Adik pergi tak ? "

Aku : pergi kak . Tapi macam takut je nak pergi . Takut xboleh nak sesuaikan diri .

"Ouh . Adik cubala dulu . Beranikan diri . Akak yakin adik akak boleh . Chaiyok2 ! "

Aku : okey kak !! I can do it ! Fighting ! Hehe.
-kak syeraa

Hmm . Serius aku sedih bila semua cakap macam tu.  Heyy korang ! Aku pergi sana bukannya tak balik2 . Aku balik la! Nanti kalau aku balik kita still lagi boleh jumpa .
*serius aku menangis time menaip entry kali ni . Sedih :'(

Aku harap keputusan yang aku buat ni merupakan keputusan yang terbaikk yang pernah aku buat sepanjang aku hidupp di dunia ni . Semoga hati aku dah tetap dengan keputusan ni .
Ya Allah . Kau hilangkan lah kesedihan di hati ini .


Sampai sini sahaja coretan aku buat malam ni . Nanti sambung lain kali pulak . Kbye .


#baru aku tahu , ramai jugak yang sayang aku sebenarnya . Tak sangke. Hehe .

#note to my friends
Heyy korang ! Rindu-rindukan lah diriku .. hehe . Korang jangan risau ea ? Aku takkan lupekan korang ! Takkan la aku nak lupekan kawan2 yang sama2 study dengan aku tahun lepas untuk mendapatkan straight A dalam PMR haritu . Takkan lupe punye la ! Jangan risau kay sayang2 ku sekelian . Hehe .  Aku sayang korang la !! Kbye !



Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi