A

HATI KENA SADO
Terima kasih kerana sudi singgah .
My Site
Facebook Twitter Tumblr Instagram
Purple Life. ♥

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS DBOARD NEWER OLDER

Angan-angan
Thursday, October 27, 2016 - Permalink - 0 Comments

Daripada angan2 , ia berubah menjadi satu impian. Dari impian itu kita sertakan usaha tanpa lelah untuk menggapainyaa. So, berangan itu tidak salah namun perlu disertakan dengan usaha yang gigih. Mencuba itu kunci utama untuk terus maju ke hadapan.

We will never success if we afraid to try something new.
Huhu.

In conclusion, berangan itu ialah langkah pertama perjalanan seseorang untuk menuju kejayaan .

*pstt !! Jangan nak lebih berangan pula, nanti jadi macam angan2 mat jenin. Apapun tadapat. huhuhu.

sekian
#CoretanpelajarKmpp
-NikNadiaSyamimiBtMat
Goodnight and Assalamualaikum


Thanks for reading

Rapuh
Tuesday, October 25, 2016 - Permalink - 0 Comments

Hari-hari aku nangis , hanya kerana mulut manusia.
Cuba untuk bersabar,
namun sampai bilakah mampu aku bertahan ?

Mungkinkah suatu hari nanti hati ini akan menjadi sekeras batu ?'Menjadi kebal dengan mulut manusia ?

Entahlaj, masa yang menentukan segalanyaaa.


Thanks for reading

After few months
Saturday, August 27, 2016 - Permalink - 0 Comments

Assalamualaikum.

I have been here , at Kmpp for three months I think. Memacam perkara yang berlaku. Disini lah aku kenal, true friends. Aku kenal siapa kawan dan siapa lawan. Dah datang sini baru tahu rupanya manusia ni banyak ragamnya. Satu satu perangai yang nak kena handle. I need to survive for few month at this college. Mampukah aku ??  Hmmm... Bertabahlah Nadia.

Emm btw, next week ada Ujian Pertengahan Semester . Subject Fizik dah selesai. Ergh malas nak ingat subjek tu . Haha. Next week subject Math, Chemistry and Computer science. Harap dapat dapat dengan cemerlang lah. Aamiin.

Rindu nak aktif berblog sebenarnya, tapi masa tidak mengizinkan. Jadual padat. Doakan Yaa makin bijak mengurus masa disini. Akhir kata, selamat malam. Assalamualaikum.


Thanks for reading

People made mistakes.
Sunday, August 21, 2016 - Permalink - 0 Comments

Nobody's perfect.
Everyone made mistakes.
Me, the person who always didn't think twice before doing something. But then, I regret it. I don't know how to avoid from those bad habit.

I made mistakes. I need to fix it. I need to tell the truth. Be courage to say "Yes, I did this.."

Good job Nadia, you have be a courage girl. Please, don't do it anymore in future.


Thanks for reading

Homesick.
Friday, July 22, 2016 - Permalink - 0 Comments

Assalamualaikum. Dah nak dekat sebulan rasanya duk Kolej Matrikulasi Pulau Pinang ni.. Jauh sangat dari rumahku yang tercinta. Dengan life kat sini tersangatlah busy dan sangat meletihkan menyebabkan diri ini teramatlah homesick. Haaa nak cite part homesick nih memang banyak. Terutamanya waktu pagi . Bangun tido kena bangun awal kan.. Kalau dulu pagi2 memang kena leter kat ma sebab liat sangat nak bangun pagi nya. Sekarang kat sini nak kena bangun sendiri *acctually roommate tersayang yg kejutkan* huhu. Dah datang sini kena share2 lah kan semua benda.. Means kalau kat rumah tu semua benda kita boleh buat.. Selesa je kan.. Kalau kt sini nak buat benda tu kena fikir kat org lain gak kan.. Tu memang biasa lahh..  TAPI kita je yg pkir kt org.. org tak pkir pun perasaan kita. huaaaaa . Ni part paling sedih.. Nak ditegur takut ada lak yg terasa. So, kena sabar. Tapi sabar manusia tu ada hadnyaa. Cemana lah nak study kalau depa wat bising  :,(
Ni je satu masalah yg paling sukar nak diselesaikan.. Tak tahu nak buat cemana. Haih..

Part practicummate tu so far okey je..
Emm apa lagi eh nak cita.. Tak dak apa dah nak cita. Cuma nak cakap life kat sini cuma kena pandai gunakan masa dengan baik je. Sesaat tu amat berharga.  Ni pun dah banyak saat ni guna masa type benda ni. hahaha. Okeylah. Doakan Nik Nadia Syamimi terus kuat bertahan di bumi Kmpp ni dan dapat habiskan masa setahun di sini dengan baik . Moga dipermudahkan segalanya disini. Moga dapat bertahan dengan kerenah manusia . Moga 4Flat rewards nyaa . Huhu. Moga mudah faham dan ingat segala benda yang belajar disini. Aamiin.  tenkiu and Assalamualaikum.


Thanks for reading

Life at Kmpp
Saturday, June 18, 2016 - Permalink - 0 Comments

Assalamualaikum. After a long time tak update blog , rini tetiba pulak rajin nak update. huhuhu.

Now , Im at Pulau Pinang ! Yuhuuuu.
Dah jadi student kt Kolej Matrikulasi Pulau Pinang dah pun. hehe.

Actually dah dua minggu kut kat sini.
Alhamdulillah everything is fine walaupun memula sampai tu ... ya ampun penat nya. Jauh kut nak kena jalan dari blok ke dataran pelajar. Orentation week tu letih sikit. Yelaa memang la penat sikit kan. Nadia tak biasa jalan jejauh. Tak biasa lagi dengan persekitaran di kmpp ni. Kaki lenguh gila time tu. Now kelas dah stat. Memula blaja tu tersangatlah blur. Yelahh lama tak mengadap buku kan. Pastu sini belajar semua in english. Dulu kat skolah blaja in malay je. Down lh jugak kn.Tapi ingat balik mak ayah jauh datang dari kelantan nak anta kita ke penang ni..
Then dah bersemangat . Ni pun tengah semangat ni hahahaha.
Oh lupa nak gtau, kat matriks ni ya dapat modul Dua . Subjek computer science , physic and chemistry . Haaa nampak tak ambik subject bio. Ya pun pelik senanya. Padahal result bio lgi tinggi dari physics.
Ingat nak tukar modul. Semalam ada perjumpaan untuk sesapa yg nak tukar modul. Lepas dah pikir masak2 , ya buat keputusan untuk stay di modul 2 . So, say bye bye to doctor. hahaha. Say hye to engineering. haha . Tapi kalau ambik modul dua tak semestinya akan jadi engineer . Banyak lagi kut cabang2 dia. Cuma stakat ni xsempat lagi nk buat research. huhu.

Sampai sini je kut entry kalini. Doakan yaa terus bersemangat dan rajin berusaha untuk dapatkan 4 Flat setiap semester.  Moga terus tabah hati ini sepanjang berada di kmpp.
Jangan pernah berputus asa Nadia !!

Assalamualaikum.


Thanks for reading

Dapat Matriks
Saturday, April 16, 2016 - Permalink - 2 Comments
Assalamualaikum.

14 April 2016. Keputusan Matriks keluar.
Pukul 12 malam tu, Syasya the one of my ex classmate cakap " Guys, matriks dah boleh check. "
Yaa cecepat bukak Link nya. Memula check connection error. Mungkin sebab terlampau ramai orang check waktu tu.

Dah tak dapat lelap mata sebab nervous. Dalam hati " Dapat ke matriks aku ni. Emm.."

Pastu dalam kul 1 gitu Ya try check sekali lagi.

Bismillah..

"Tahniah , anda ditawarkan ke matriks bla .. bla.blaa..." *Lupa ayat dia* huhu

Alhamdulillah ya dapat ke Matriks Pulau Pinang. KMPP.

Now tengah tunggu keputusan UPU dulu. Huhu..

Will Nadia Syamimi be the one of KMPPians student soon ?

Hmm kita pikir-pikirkan dulu lah . Kalau rezeki disana , jadi orang penang lah Yaa setahun. Huhu.

Daftar sana 7 Jun. Lamaaanya lagi boleh bersenang-senang kat rumah ni. hehehe..

pstttt : Happy sebab dapat matriks sama dengan Bestie2 yaa. And majoriti Batch 98 SMK SYP2 dapat KMPP . Huhu.

Sekian . Assalamualaikum.

Thanks for reading




Le'Boss

Hello Sweetie! you came to my blog! The place where I keep my memories I hope you enjoy the journey through my adventures
Purple Guest

Wish List

IPHONE
Camera
My Own Laptop
Someone To LOve
Tabung Simpanan

Follow Here

Credit

Template by Siti
Owner is Nadia Syamimi